top of page

Kan ik voor jou een fotografische typologie maken?

Een wàt?

Ik heb me gespecialiseerd in het maken van fotografische typologieën, fotoseries waarbij de foto's steeds op dezelfde manier gemaakt zijn. De kracht van herhaling speelt hierbij een grote rol, één beeld op zich vertelt namelijk niet zo veel. Door beelden samen te voegen, krijgt het onderwerp een betekenis. Daardoor wordt de nadruk gelegd op de verschillen binnen één thema. Een constante werkwijze is hierbij cruciaal.

Kan ik jou ook helpen aan een betekenisvolle serie? 

Hoe? Hieronder kun je verschillende voorbeelden bekijken van hoe ik de fotografische typologie gebruik en daarmee vraagstukken helder kan maken.

Hoe gebruiken mensen een ruimte?

In deze serie laat ik zien hoe verschillende mensen eenzelfde soort ruimte gebruiken. Hiermee wordt de veelzijdigheid van de ruimte benadrukt.

Ook kun je bedenken dat zo'n serie de hoeveelheid van een bepaald onderwerp 

inzichtelijk kan maken.

Bijvoorbeeld: hoeveel mensen gebruiken de ruimte als opslag?

Hoeveel mensen gebruiken de ruimte als mancave

Hoe gebruiken mensen een ruimte

Wat doen verschillende mensen in dezelfde situatie?

Door eenzelfde situatie op een constante manier te fotograferen met verschillende mensen, kun je als kijker makkelijk zien hoe mensen omgaan met - in dit geval - hun aankopen bij IKEA.

Wat doen verschillende mensenin bepaalde situaties?

Wat doen mensen in tijden van een pandemie?

Hier zie je welke verschillende livestreams er werden georganiseerd tijdens de pandemie van 2020/2021. Je ziet wat mensen organiseren en hoe ze dat achter de schermen aanpakken.

 

Deze serie is als rubriek geplaatst in Tijdgeest, het magazine dat op zaterdag bij Trouw verschijnt. 

 

Hoe zien niezende mensen eruit?

Zo dus.

 

De fotografische typologie kan op duizenden manieren worden ingezet. Belangrijk is dat er altijd een constante factor aanwezig is, een gemene deler. Om er maar een paar te noemen: medewerkers van een restaurant met hun favoriete gerecht, verschillende mensen die op de bank tv kijken, verschillende gebruikers van eenzelfde product, en ga zo maar door. 

Mag ik voor jou een serie maken? 

Neem contact met mij op! 

info@rosaliefotografie.nl

Wat doen mensen in tijden van een pandemie?
Hoe zien niezede mensen eruit?
bottom of page