Zonder erbij na te denken lopen we op straat langs rijen met grote, gesloten deuren. Wanneer er eentje open staat, wordt onze nieuwsgierigheid aangewakkerd en werpen we een blik naar binnen...

Garageboxen maken een groot deel uit van het Nederlandse landschap. De naoorlogse wijken staan er vol mee. Ze zijn gebouwd om de auto in te parkeren, maar hebben door de jaren heen een andere functie gekregen. Wat doen mensen momenteel met deze ruimte?

Als trouwe klant kon ik niet anders dan een serie maken over het meest herkenbare moment van een bezoek aan de IKEA. En iedereen doet dat lekker op zijn eigen manier. 

We roepen altijd 'Gezondheid!' wanneer iemand heeft geniest.

Als je erover nadenkt is het eigenlijk onlogisch om iemand gezondheid te wensen als diegene niet ziek is. Maar: als je het niet roept, is het ook weer ongemakkelijk. Een soort lieve traditie die in stand word gehouden. We zeggen het gewoon zonder er bij na te denken. 

Het mooiste vind ik de situatie wanneer er in een volle maar stille bus wordt geniest, en er iemand 'gezondheid!' door de bus schreeuwt. Sociaal contact in het ov lijkt uit te sterven, behalve in het geval van een nies.