top of page

De laatste loodjes + naar de drukker!

Na de geslaagde crowdfunding heb ik een paar weken rust genomen om even bij te komen. Daarna ben ik weer aan de slag gegaan om alles te regelen rondom het boek. Ik besloot dat er toch nog een foto van mezelf in het boek moest komen, er werden interviews afgenomen bij drie garage eigenaren, twee daarvan wilde ik nog graag op de foto zetten.. dat soort dingen. Ik had een mega to do lijst.


De laatste loodjes van het boek Half september ging ik heerlijk op vakantie. De planning was achteraf een beetje ongelukkig want precies in het midden van die week moest het PDF bestand van mijn boek naar de drukker toe. Ik heb één dag gereserveerd om alles voor het boek af te maken. Manon de vormgever en ik hebben keihard gewerkt om alles af te kunnen krijgen. Ook de tekstredactie is er nog één keer doorheen gegaan. We hebben op het laatste moment nog dingen aangepast en verplaatst. Super spannend was het toen we besloten: ‘’nu is het af. We mogen er echt niet meer aankomen. We gaan het opsturen.’’ (dit was half twee in de nacht, haha)


De drukker Het boek wordt gedrukt bij Wilco in Amersfoort. Op 1 oktober mochten Manon en ik kijken bij het drukken van al het papier dat in het boek komt, dus de omslag en het binnenwerk. De drukpers is een enorme machine, bijna zo groot als een locomotief, heel indrukwekkend. Eén voor één, en echt ontzettend snel kwamen 500 omslagen uit de machine gerold. En daarna alle katernen uit het binnenwerk. Om de zoveel tijd werden er bladen uit gehaald om te kijken of de kwaliteit steeds constant was.. Het was echt bizar om de bladzijden te kunnen vasthouden nadat je ze al die maanden op je scherm langs hebt gescrollt. In mijn instastories heb ik een filmpje hierover gemaakt en hieronder staan wat foto's!


Hier zag ik voor het eerst de cover van mijn boek


Samen met Manon, heel blij en trots


Binnenkort de boekpresentatie!


Comments


bottom of page