top of page

Nieuw werk - Voorspel

Dit is 'Voorspel', een fotoserie die ik maakte voor Trouw De verdieping. Gisteren stond Raoul Heertje, de laatste van 7 foto's met interview in de krant. Het gaat over artiesten en hun rituelen, een perfecte match voor mij als fotograaf, altijd op zoek naar menselijk gedrag, het alledaagse en gewoonten.


Ik kreeg een lijst met 7 artiesten die ik mocht fotograferen. Sommige met weinig tijd, managers, veel geregel! Ook corona maakte het een uitdaging. Theaters gingen dicht, dus ging ik op zoek naar manieren om toch verhalende portretten te kunnen maken.


Bijvoorbeeld Pierre Bokma, die ik in het stadhuis van Amsterdam fotografeerde bij een gordijn. Stien (S10), die ik noodgedwongen in anderhalve minuut op de foto heb kunnen zetten toen ze optrad in Carré. Tussen de zwarte gordijnen. En Hadewych Minis die een weesgegroetje deed in de coulissen.. ook gordijnen.


Halverwege was ik best wel bang dat het een volledige gordijnenserie zou gaan worden...


Maar de werkkamer van Kader Abdolah bracht wat meer persoonlijkheid in de serie. Ik vroeg hem of zijn sokken en slippers onder het bureau op de foto mochten. Reinier Zonneveld fotografeerde ik in zijn kenmerkende ochtendjas bij heel veel kabels op de keukentafel. Francis Van Broekhuizen heb ik gefotografeerd met haar gepersonaliseerde Maria Callas fleecedeken, in een kleedkamer bij de Kleine Komedie. Hoe meer spullen in beeld, hoe persoonlijker, zie je dan gelijk.


Een prachtige toevoeging aan mijn portfolio.


Benieuwd naar de interviews? https://lnkd.in/ekUWYA_W


Comments


bottom of page