top of page

Nieuwe fotoserie: 'De livestream'

Drie maanden lang mocht ik de beeldspread van het tijdschrift Tijdgeest - het weekendmagazine van Trouw - vullen. Een foto verdeeld over twee pagina's in het midden van het blad, met een klein stukje tekst, over een actueel onderwerp...Ik pitchte bij Trouw mijn ideeën en één van de ideeën was: het fotograferen van livestreams. In deze roerige pandemie-tijd moet Nederland zich voornamelijk online zien te vermaken. Andersom proberen bedrijven, ondernemers en organisaties zich online voort te zetten. De camera's, statieven en laptops worden er bij gepakt en iedereen probeert op een zo goed mogelijke manier livestreams te organiseren.


In de serie zie je hoe mensen dat hebben aangepakt en wat er georganiseerd wordt. Ik ging achter de schermen bij de streams. Van 'hoe maak ik mijn eigen bloedworst' tot een voorlees-livestream en ook de Hortus heeft een manier bedacht om bezoekers van de tuin te laten genieten.


Ik nam geen genoegen met een webinar of weer iemand die iets achter de laptop wilde presenteren, ik ging voor de meest interessante settings, de ruimtes waar je lekker in rond kan kijken. Ik had immers twee pagina's waarop de foto werd afgedrukt.


De beelden kun je hier bekijken.
Comments


bottom of page